Öregrund

Jag är född och uppvuxen i Öregrund och har sedan många år ett fritidsboende där.

Drönarfoton

Att flyga med drönare omgärdas av en mängd regler och rekommendationer. Foton tagna från drönare kräver i många fall tillstånd. Naturligtvis följer jag alla dessa regler, t.ex. så är alla bilder i detta album godkända av Lantmäteriet.

Människor och porträtt

Jag tycker att det är spännande att fotografera människor även om jag fortfarande har mycket kvar att lära om ljussättning och hur man får modellen att posera mm.

Uppsala

Uppsala blev platsen för både gymnasie- och universitetsstudier. Efter 17 år i Knivsta flyttade vi tillbaka till lärdomsstaden 2006.

Action

Actionfotografering är svårt men jag har gjort en del tappra försök.

Färg och form

Färger och former, vi har dem omkring oss hela tiden. Det gäller bara att försöka att se dem och gärna försöka fånga dem lite oortodoxt.

Diverse resor

Från diverse resor i och utanför Sverige

Diverse blandat

Här lägger jag upp bilder som kanske inte har någon naturlig hemvist.

Rost

Kanske en lite udda inriktning men faktum är att rost gör sig väldigt bra på bild.

Kenyasafari 2014

I maj-juni 2014 var jag och familjen på en fantastisk resa till Kenya. Trots att jag absolut inte är någon naturfotograf lyckades jag fånga en hel del av de mäktiga djuren på bild.

Utställningar

Att ställa ut sina bilder är kul och givande på många sätt. För det första är det alltid kul att se sina bilder utskrivna på fotopapper och monterade bakom glas och ram. Vidare är det utvecklande att diskutera motiven med andra betraktare. Sedan är det naturligtvis kul när man får beröm och när vissa dessutom vill köpa mina bilder.

Jag har haft ett antal separatutställningar men även utställningar tillsammans med andra fotografer.

Humor

Med lite tur, ofta av en slump, kan man fånga småroliga motiv på kamerans minneskort.